Izložba o čovječjoj ribici – Hyla - Novosti i događanja
Jama Baredine, Galerija Baredine, 2015.

Izložbu o čovječjoj ribici i podzemlju organizira Hrvatsko herpetološko društvo-Hyla u sklopu projekta "Istraživanje čovječje ribice" kojeg financira švicarska fondacija MAVA.

HYLA je društvo osnovano 1997. godine i intenzivno se bavi zaštitom vodozemaca i gmazova na području Hrvatske. U proteklih 17 godina vodili su oko 60 projekata, a najveći projekt je "Istraživanje čovječje ribice" koji traje od 2013 godine. U sklopu projekta želi se otkriti što više o rasprostranjenosti i ekologiji čovječje ribice na području Hrvatske i BIH te educirati građanstvo o toj ugroženoj vrsti vodozemca.

Izložba o čovječjoj ribici će započeti u mjesecu rujnu 2014. godine i obići će 22 škole, 2 knjižnice te 2 edukacijska centra po cijeloj Hrvatskoj.

Izložba će se sastojati od 10 plakata a teme su:

O projektu (koliko traje, koje su aktivnosti i ciljevi) Što je krš? (općenito) Podzemne vode u kršu (kako voda dolazi u podzemlje) Istraživanje podzemlja (o speleologiji i speleoronjenju) Čudesne životinje podzemlja Čovječja ribica - najveći stanovnik podzemlja (općenito) Rasprostranjenost čovječe ribice u Hrvatskoj (karta i opis lokaliteta) Istarska/Dinarska (priča o dvije vrste) Ugrožavanje čovječe ribice (utjecaj čovjeka, zagađenja, invazivne vrste ...itd.) Čovječja ribica među nama (zanimljivosti, kako možemo pomoći, edukacija...)
Previous reading
Djeca i umjetnost
Next reading
Dijagonale