Djeca i umjetnost - Novosti i događanja

Zajednička izložba radova predškolske djece Traktor Story, Galerija Konobon 01.07.-31.07.2015.

Velika i vesela povorka djece i roditelja okupirala je prostor izložbe Traktor Story pored Jame Baredine u Poreču kako bi inaugurirali i proslavili javno predstavljanje izložbe Djeca & Umjetnost - 2. grupnu izložbu radova djece dječjeg vrtića i jaslica “Girasole“ iz Novigrada i dva nova djela iznimnih domaćina Ane i Ninija Legović.

Radove mladih umjetnika i umjetnica predstavile su njihove učiteljice i lokalni umjetnik Refik Saliji Fiko. Riječi hvale za kreativnost i ohrabrenje izrazio je kipar koji je želio ponoviti koliko je važno imati na umu da se s umjetnošću rađa se i manipulirati to da nam priroda nudi, iz dana u dan, a da ne zaboravimo da poštuju i odati počast, Umjetnik je pozvao nazočne da razviju ovu vrijednost u mlađim generacijama koji će im omogućiti da slobodno stvarati u boljem svijetu, a za bolji svijet!

Njihova učiteljica Denise Zlobec je podsjetila da: Autonomiju djece treba tretirati i učiti i razvijati kroz proces obrazovanja u cilju jačanja neovisnosti misli i razmišljanja, stavova i odluka, organizaciji i načinu provedbe akcije djeteta. Ova vrijednost rađa kreativnost djece; to je točka odlaska i dolaska. To ga čini inovativna osoba, u stanju prepoznati i formulirati različite originalne pristupe otopinu bezbrojnim i različitim problemima. Otvorite svoje umove na harmoniji, raspon boja i pozitivnim mislima dovodi do razvoja otvorenih umova i tolerantnog daje uvjerljivost u nadi da su ta djeca posjeduju temelj za izgradnju bolje budućnosti!

Previous reading
Oktobarsko suđenje
Next reading
Izložba o čovječjoj ribici – Hyla