Jama Baredine se kao dugogodišnji član ISCA-e (International Show Caves Association – Međunarodnog udruženja turističkih špilja),  i ove se godine pridružuje špiljskim entuzijastima diljem svijeta u promociji i podizanju svijesti o značaju špilja za naše okruženje, kulturu, povijest i gospodarstvo.

ISCA također koristi ovaj dan da skrene pozornost da nakon pojave Covid 19 epidemije dolazi do ponovnog otvaranja turističkih špilja ali ovaj put s posebno prilagođenim zdravstvenim i operativnim protokolima kako bi osigurali sigurno i ugodno iskustvo posjetiteljima.

Podzemni krajolici pružaju jedinstveno podzemno stanište i običnim i rijetkim životinjama i čuvaju krhke arheološke i paleontološke materijale za buduće generacije. Špilje su mjesta čudesa, misterije i veličanstvene ljepote. Vidimo kako se važnost našeg podzemnog svijeta povećava u cijelom svijetu a turistički uređene špilje prihvaćaju svoju ulogu u zaštiti i očuvanju takvih mjesta.

Turističke špilje također igraju drugu važnu ulogu, i to u turizmu održivog gospodarskog razvoja, pružanju radnih mjesta i promociji svojih regija. Danas postoji više od 1600 turističkih špilja u svijetu koje posjeti preko 150 milijuna posjetitelja godišnje.

Povodom tog dana, Jama Baredine organizira posjet jami uz prigodan popust.

Više informacija o radnom vremenu i mogućnosti posjete na slijedećem linku: https://baredine.com/jama-baredine-je-od-danas-25-05-ponovo-otvorena-za-posjet/

Previous reading
Obilježavanje otvorenja turističke 2020. – INFO
Next reading
Jama Baredine domaćin 13. Europske speleospasilačke konferencije