Traktor story - dodatna ponuda

U prostoru, gdje se od davnina nalaze susretišta komunikacija i putova, uz jamu Baredine kao prirodnu znamenitost, postavljena je etno priča posvećena poljoprivredi. Prikaz predmeta i strojeva te brojnih sačuvanih fotografija i dokumenta usko je vezan uz povijest ovog kraja i njegovih ljudi.

Izložba prvenstveno predstavlja razvoj procesa vršenja žita, neposredno prije i nakon mehanizacije rada u polju. Priča započinje od gumna kao jednog od najranijeg oblika vršenja, nastavlja se prikazom od jednostavnijih pa do složenijih vršilica za žito te kombajna i traktora koji su čovjeku bitno olakšali taj težak proces.

Pedesetak oldtimer traktora i strojeva predstavljeno je u originalnom stanju u kojem su posljednji put korišteni za rad na polju. Bez naknadnih preinaka i u izvornom stanju, svaki traktor, počevši od Fordsona iz 1923. godine koji je prvi pristigao u obližnje selo, predstavlja jednu od brojnih priča vezanih uz ovaj kraj.

Njima u čast ova izložba nosi naziv Traktor Story.

Galerija Konobon

U ekskluzivnom prostoru Galerije Konobon, ukomponiranom u bijeli istarski kamen, predstavljena je priča o mediteranskoj trilogiji - kruhu, maslinovom ulju i vinu, zastupljenima na ovim prostorima od antike, preko srednjeg vijeka pa do današnjih dana. Centralni dio Galerije obogaćen je umjetničkim i tematskim izložbama.

Vinoteka

Traktor Story završava posjetom Vinoteci u kojoj je moguće kušati autohtone sorte maslinovih ulja i vina te ostalih lokalnih proizvoda.

Više informacija: www.traktorstory.com