Jama Baredine obilježava Međunarodni dan špilja i podzemnog svijeta 06. lipnja

Špiljski entuzijasti diljem svijeta privlače pozornost na važnost našeg podzemnog svijeta

Nova Vas, Poreč, Hrvatska (6. lipanj 2019)

Jama Baredine se kao član ISCA-e (International Show Caves Association - Međunarodnog udruženja turističkih špilja) , pridružuje špiljskim entuzijastima diljem svijeta u podizanju svijesti o važnosti špilja

Povodom međunarodnog dana špilja i podzemnog svijeta, u izložbenom prostoru Speleogalerije Jame Baredine, 06. lipnja, predstavit će se izložba fotografija pod nazivom „Vode podzemlja“. Autori fotografija su hrvatski speleolozi, članovi Hrvatskog speleološkog saveza, koji svojim radovima žele ukazati na važnost neprocjenjivog blaga skrivenog u špiljama i jamama Hrvatske a to je pitka voda. Važnost zaštite ovog bogatstva nije samo zbog iznimne biosfere koja obitava u ovom okruženju već i zbog zaštite svijeta na površini, često nesvjesnog onog što se događa ispod. Vrlo jednostavno – što uđe, mora i izaći, a vrlo često izlazi na našim slavinama.
Organizator izložbe je Hrvatski speleološki savez a suorganizatori su Speleološko društvo „Karlovac“, speleološko društvo „Proteus“ Poreč, te Jama Baredine. Izložbu je moguće besplatno posjetiti svaki dan u radnom vremenu Jame Baredine, a uz navedenu izložbu, možete razgledati i stalnu izložbu u galeriji s temama krša, speleologije, biospeleologije, paleontologije i špiljske umjetnosti kamenog doba.

 

Previous reading
Natjecanje u oranju Istarske županije
Next reading
Od ruke do stroja